تحصیل پزشکی در ترکیه

۰ تا ۱۰۰ تحصیل پزشکی در ترکیه | مدارک + هزینه + شرایط ۲۰۲۴

فهرست مقاله

تحصیل پزشکی در ترکیه به دلیل این که ترکیه یک کشور درحال‌توسعه است و همچنین دارای سیستم آموزش عالی پیشرفته و دانشگاه‌های معتبر است به یکی از مقاصد محبوب برای دانشجویان بین‌المللی متقاضی تحصیل پزشکی تبدیل شده است. هزینه تحصیل رشته پزشکی ترکیه نسبت به دیگر کشورها همچون آمریکا، کانادا و… بسیار مناسب و مقرون‌به‌صرفه است.

از جمله شرایط تحصیل پزشکی در کشور ترکیه می‌توان به کسب نمرات بالا در آزمون‌های ورودی yos  و sat که مربوط به ورودی دانشگاه‌های دولتی و خصوصی هستند، تسلط بر زبان ترکی استانبولی یا انگلیسی و داشتن توانایی مالی کافی برای پرداخت هزینه‌های تحصیل و زندگی اشاره نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تحصیل در ترکیه در رشته پزشکی تا انتهای این مقاله از ویرا کالج همراه ما باشید.

تحصیل پزشکی در ترکیه یک فرصت عالی

وجود دانشگاه‌های معتبر بسیار در کشور ترکیه که در سطح بین‌المللی مطرح هستند باعث شده که تحصیل پزشکی در ترکیه در سال‌های اخیر موردتوجه بسیاری از دانشجویان بین‌المللی قرار گیرد. ترکیه یکی از کشورهایی است که هر ساله دانشجویان بین‌المللی زیادی جهت تحصیل در رشته پزشکی عازم این کشور می‌شوند. لازم به ذکر است که از سال ۲۰۰۱ سیستم آموزشی ترکیه با پیوستن به سیستم آموزشی اتحادیه اروپا توانسته به مدارک آموزشی خود اعتبار بین‌المللی ببخشد.

علاوه بر موارد بیان شده همکاری علمی دانشگاه‌های پزشکی و غیرپزشکی ترکیه با دانشگاه‌های معتبر جهانی سبب شده است تا شمار زیادی از اساتید بین‌المللی اروپایی و آمریکایی در این کشور مشغول تدریس شوند. هزینه تحصیل رشته پزشکی ترکیه به نوع دانشگاه انتخابی دانشجو بستگی دارد. در حقیقت هزینه رشته پزشکی در کشور ترکیه در دانشگاه‌های دولتی ارزان‌تر از دانشگاه‌های خصوصی این کشور است. از سوی دیگر علاوه بر شهریه دانشگاه هزینه‌های کتاب، خوابگاه، غذا، حمل‌ونقل و… را نیز شامل می‌گردد.

ساختار دوره پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در ترکیه به‌طورکلی ۶ سال به طول می‌انجامد و به دو بخش اصلی تقسیم می‌شود:

بخش اول: علوم پایه (۳ سال)

در این بخش، دانشجویان دارای هزینه تحصیل پزشکی ترکیه دروس پایه پزشکی همچون آناتومی، فیزیولوژی، بیوشیمی، میکروبیولوژی، فارماکولوژی و پاتولوژی را می‌خوانند. در واقع هدف از این بخش ارائه دانش‌پایه‌ای به دانشجویان است که برای درک مفاهیم پیچیده‌تر پزشکی در سال‌های بعد ضروری است.

بخش دوم: دوره‌های بالینی (۳ سال)

در این بخش نیز دانشجویان بر روی بیماران واقعی کار می‌کنند و مهارت‌های عملی خود را در زمینه‌های مختلف پزشکی مانند داخلی، جراحی، اطفال، زنان و زایمان و طب اورژانس بهبود می‌بخشند. دانشجویان دارای شرایط در این بخش در بیمارستان‌های آموزشی و مراکز درمانی حضور خواهند داشت و زیر نظر اساتید مجرب به ارائه خدمات به بیماران می‌پردازند.

توجه داشته باشید که در پایان دوره ۶ساله دانشجویانی که با موفقیت آزمون پایانی را بگذرانند، مدرک دکترای پزشکی (MD) دریافت می‌کنند.

آزمون های ورودی رشته پزشکی در ترکیه

آزمون های ورودی رشته پزشکی در ترکیه

برای تحصیل پزشکی در ترکیه پس از قبولی در آزمون‌های SAT یا YÖS و گذراندن دوران پزشکی عمومی، درصورتی‌که متقاضی بخواهد تخصص خود را در کشور ترکیه بگذراند، باید در آزمون TUS شرکت کند و نمره قبولی در این آزمون را کسب نماید. TUS آزمونی است که تنها دانشجویانی که قصد کسب تخصص پزشکی در ترکیه را دارند، در آن شرکت می‌کنند. این آزمون میزان دانش متقاضی را در خصوص اطلاعات پزشکی عمومی مورد سنجش قرار می‌دهد. همان طور که بیان شد دانشجویان دارای هزینه تحصیل رشته پزشکی ترکیه برای ورود به رشته پزشکی در دانشگاه‌های این کشور باید در دو آزمون شرکت کنند که در ادامه به بررسی این دو آزمون پرداخته شده است:

۱. تحصیل پزشکی در ترکیه؛ آزمون YÖS

آزمون یوس ترکیه شامل سؤالات چندگزینه‌ای در زمینه‌های استدلال انتزاعی، ریاضیات، زبان ترکی و اطلاعات عمومی است. لازم است بدانید که آزمون یوس دو بار در سال، یک‌بار در ماه مه و یک‌بار در ماه نوامبر برگزار می‌شود. مراکز برگزاری این آزمون در سراسر جهان از جمله ایران وجود دارد.

دقت داشته باشید که نمره قبولی آزمون یوس ترکیه برای رشته پزشکی باتوجه‌به دانشگاه و ظرفیت پذیرش متفاوت است. در واقع به‌طورکلی نمره ۱۰۰ از ۲۰۰ برای قبولی در رشته پزشکی در دانشگاه‌های دولتی و نمره ۷۰ از ۲۰۰ برای قبولی در رشته پزشکی در دانشگاه‌های خصوصی کافی است.

ادامه مطلب
راهنمای جامع آزمون SAT ترکیه 2024 + هزینه و زمان آزمون

۲. آزمون TUS

یکی دیگر از آزمون‌های موردنیاز برای تحصیل پزشکی در ترکیه آزمون TUS است. این آزمون توسط وزارت بهداشت کشور ترکیه برگزار می‌شود و برای سنجش دانش و مهارت داوطلبان جهت ورود به دوره‌های تخصصی پزشکی در ترکیه طراحی شده است. آزمون توس شامل سؤالات چندگزینه‌ای در زمینه‌های مختلف همچون علوم پایه پزشکی، علوم بالینی و مهارت‌های بالینی است.

این آزمون یکبار در سال و معمولاً در ماه نوامبر برگزار می‌شود. مرکز برگزاری این آزمون در ترکیه است. لازم به ذکر است که نمره قبولی آزمون توس برای رشته پزشکی باتوجه‌به رشته و ظرفیت پذیرش متفاوت است. برای مثال نمره قبولی برای رشته‌های پرطرف‌دار مانند جراحی قلب و مغز و اعصاب بالاتر از دیگر رشته‌ های تحصیلی ترکیه است.

مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در ترکیه با مزایای بسیاری برای دانشجویان دارای شرایط و هزینه تحصیل رشته پزشکی ترکیه همراه است که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره شده است:

  • زمانی که در یکی از دانشگاه‌ های برتر ترکیه برای رشته پزشکی قبول می‌شوید، نیازی به حضور در هیچ یک از دوره‌های آمادگی کالج ندارید.
  • واردشدن به دانشگاه جهت تحصیل پزشکی در ترکیه نیازمند آزمون‌هایی نظیر SAT و آزمون یوس است.
  • دانشگاه‌های پزشکی کشور ترکیه استانداردهای آموزش عالی اروپایی را رعایت می‌کنند.
  • دانشگاه‌های این کشور به دانشجویان خارجی فرصت‌های زیادی برای دریافت بورسیه و کمک‌های بین‌المللی ارائه می‌کنند.
  • تعداد نزدیک به ۲۰۰ دانشگاه عالی پزشکی در کشور ترکیه وجود دارد که این امر ترکیه را به یک گزینه عالی برای دانشجویان علاقه‌مند به رشته پزشکی تبدیل کرده است.
  • ترکیه تأمین‌کننده یک زیرساخت مدرن جهت آموزش جامع در حوزه پزشکی است.
  • دانشگاه‌های کشور ترکیه همچنین دارای دوره‌های کارآموزی هستند.
  • فرهنگ و آداب‌ورسوم مردم ترکیه به ایران شبیه و نزدیک است.

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه ۲۰۲۴

به‌طورکلی تحصیل پزشکی در کشور ترکیه یک انتخاب مناسب برای دانشجویان بین‌المللی خصوصاً ایرانیان است. با انتخاب بهترین دانشگاه‌های پزشکی ترکیه می‌توانید از مزایا و امکانات بسیاری همچون تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه‌هایی که بین ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند، بهره‌مند شوید. شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه و تنوع شاخه‌های این علم در دانشگاه‌های این کشور دست شما را برای مهاجرت تحصیلی به این کشور باز می‌گذارد.

فراموش نکنید که هزینه تحصیل رشته پزشکی ترکیه در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر مناسب‌تر است و بورسیه تحصیلی پزشکی ترکیه نیز در دسترس شما قرار دارد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین شرایط تحصیل رشته پزشکی در ترکیه اشاره شده است:

۱. مدت زمان تحصیل پزشکی در ترکیه

همان طور که بیان شد مدت زمان تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه معمولا ۶ سال طول می‌کشد. به‌صورت خلاصه این دوره به این ترتیب است:

دو سال اول تحصیل پزشکی در ترکیه عمدتاً به آموزش علوم پایه می‌گذرد و جنبه تئوری و آموزشی دارد. به این دوره، پیش‌بالینی گفته می‌شود و به‌منظور آمادگی دانشجویان جهت حضور در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، دروسی از جمله فیزیولوژی، میکروبیولوژی، آناتومی، شیمی و فیزیک تدریس می‌شوند. در سال سوم نیز دانشجویان به انجام آزمایش‌ها و کارهای بالینی و به قولی به یادگیری دروس عملی و کار در مراکز درمانی می‌پردازند. در واقع سال سوم تلفیقی از دروس تئوری و عملی است.

همچنین سال‌های ۴ و ۵ پزشکی دانشجوها به‌صورت عملی به یادگیری دروس پرداخته و انواع بیماری‌ها و روش‌های درمان آن را یاد می‌گیرند. در سال آخر نیز دانشجویان کار خود را در بیمارستان‌ها و کلینیک‌های کوچک یا بزرگ به عنوان پزشک شروع می‌کنند. در واقع سال ششم، دوره‌های کارورزی یا اینترنی (Intern) است که فرصت خوبی برای کسب تجربه دانشجویان است.

۲. شرط سنی برای تحصیل در ترکیه

به‌طورکلی شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه بستگی به مقطع تحصیلی دانشجو و دانشگاه انتخابی او دارد. درصورتی‌که بخواهیم بسته به مقطع تحصیلی شرایط سنی تحصیل در ترکیه را ذکر کنیم می‌توان گفت که به ترتیب زیر است:

  • محدوده سنی تحصیل پزشکی با مدرک دیپلم در ترکیه: حداکثر سن ۲۱
  • محدوده سنی مدرک کارشناسی‌ارشد: حداکثر سن ۳۵

۳. شرط معدل برای تحصیل پزشکی در کشور ترکیه

یکی از مهم‌ترین مسائلی که در خصوص تحصیل رشته پزشکی در ترکیه باید به آن توجه کنید، شرط معدل موردنیاز است. در حقیقت می‌توان گفت که شرط معدل جهت تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه باید بالای ۸۰ درصد از نمره دیپلم شما باشد؛ اما در دانشگاه‌های خصوصی این کشور شرایط آسان‌تری برای شرط معدل وجود دارد. فلذا می‌توان گفت که انتخاب دانشگاه مناسب و تبعیت از شرایط معدلی مورد نیاز برای تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه بسیار حائز اهمیت است. شرط معدل برای تحصیل پزشکی در ترکیه به ترتیب زیر است:

  • دانشگاه های دولتی حداقل معدل ۱۸
  • دانشگاه های خصوصی معدل ۱۵
ادامه مطلب
شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه 2024

۴. مدرک زبان برای تحصیل رشته پزشکی ترکیه

نکته مهمی که در خصوص تحصیل پزشکی در ترکیه باید به‌خاطر داشت این است که غالباً در ترکیه تحصیل در رشته پزشکی به زبان انگلیسی است؛ اما باید توجه داشته باشید که مدرک زبان باید مدرکی باشد که دانشگاه آن را درخواست می‌کند. در واقع متقاضی تحصیل رشته پزشکی در ترکیه باید یکی از مدارک تافل، آیلتس یا PTE را داشته باشد یا در آزمون زبان دانشگاه موردنظر نمره قبولی را کسب نماید. متقاضی ادامه تحصیل به زبان ترکی هم باید مدرک زبان ترکی تومر داشته باشد.

مدارک لازم برای پذیرش در رشته پزشکی ترکیه ۲۰۲۴

جهت تحصیل پزشکی در ترکیه، علاوه‌ بر داشتن معدل بالا و نمرات قبولی در آزمون‌های ورودی پزشکی ترکیه و مهارت زبان، داشتن مدارک موردنیاز برای تحصیل الزامی است. توجه داشته باشید که مدارک موردنیاز باتوجه‌به دانشگاه محل تحصیل ممکن است متفاوت باشد. مهم‌ترین این مدارک عبارت‌اند از:

  • فرم درخواست تکمیل شده توسط دانشجو
  • مدرک فارغ‌التحصیلی دیپلم
  • داشتن مدرک زبان در صورت تحصیل به زبان انگلیسی
  • اثبات داشتن بودجه و هزینه تحصیل رشته پزشکی ترکیه
  • فیش پرداختی درخواست بین ۳۵ تا ۱۰۰ دلار آمریکا
  • داشتن نمرات آزمون‌های YOS یا SAT

دانشگاه های برتر پزشکی ترکیه ۲۰۲۴

شاید کمتر شخصی وجود داشته باشد که وقتی می‌خواهد در کشوری مشغول به تحصیل شود اعتبار دانشگاه‌های کشور مقصد را مورد بررسی قرار ندهد؛ چرا که آینده شخص به نوع دانشگاه و مدرکی که از آن دانشگاه می‌گیرد بستگی دارد. یکی از مهم‌ترین مواردی که دانشجویان دارای هزینه تحصیل رشته پزشکی ترکیه قبل از تحصیل خود در ترکیه باید بدانند اعتبار دانشگاه های این کشور است. در ادامه به برخی از برترین دانشگاه‌های کشور ترکیه برای تحصیل در رشته پزشکی اشاره شده است:

  • Istanbul University
  • Akdeniz University
  • Bilkent University
  • Dokuz Eylul University
  • Erciyes University
  • Hacettepe University
  • Middle East Technical University
  • Ankara University
  • Gazi University
  • Istanbul Technical University
  • Ege University
  • Fırat University

هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه

هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه ۲۰۲۴

همان‌طور که می‌دانید دانشگاه‌های پزشکی در کشور ترکیه به دو نوع دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند و دانشجویان می‌توانند در هر یک از آن‌ها برای تحصیل پزشکی در ترکیه ثبت‌نام کنند. در واقع تفاوت اصلی این دو نوع دانشگاه در سطح هزینه‌ها و شهریه موردنیاز آن‌ها است. قطعاً هزینه تحصیل رشته پزشکی ترکیه در دانشگاه‌های خصوصی بالاتر است؛ اما باید گفت که شرایط ورود به این دانشگاه‌ها آسان‌تر است. هرچند بعضی از دانشگاه‌های خصوصی در این کشور وجود دارند که شهریه‌های مناسب از دانشجویان دریافت می‌کنند. در ادامه به هزینه تحصیل پزشکی در برخی از دانشگاه‌های ترکیه در سال ۲۰۲۴ اشاره شده است.

  • دانشگاه حاجت تپه ۱۲,۰۰۰ دلار
  • دانشگاه آنکارا ۹۱۰۲ دلار
  • دانشگاه کوچ ۴۰,۰۰۰ دلار
  • دانشگاه اژه ۱۰,۰۰۰ دلار

شرایط اخذ بورسیه تحصیل پزشکی در ترکیه

به‌طورکلی می‌توان گفت یکی از نکاتی که موردعلاقه دانشجویان بین‌المللی است گرفتن بورسیه از خارج کشور است؛ اما باید گفت که گرفتن بورسیه پزشکی ترکیه برای تمامی دانشجویان امکان‌پذیر نیست. در واقع اصولاً روند گرفتن بورسیه و تحصیل رایگان پزشکی در ترکیه به این صورت است که دانشجو پس از واردشدن به دانشگاه و گذراندن یک الی دو ترم، اگر بتواند نمرات بالا و معدل خوبی در این ترم‌ها نشان دهد می‌تواند از دانشگاه درخواست بورسیه نماید.

دانشگاه‌های کشور ترکیه همیشه تعداد محدودی افراد را شامل بورسیه می‌کنند. در حقیقت سهمیه بورسیه در دانشگاه‌ها بسیار محدود است و شاید در یک ترم دو یا سه نفر و بسته به نوع دانشگاه شاید تعداد بیشتری را نیز مشمول بورسیه کنند. با دریافت بورسیه می‌توان هزینه تحصیل رشته پزشکی ترکیه را به صورت چشمگیری کاهش داد. بعدازاین که دانشجو درخواست بورسیه را به دانشگاه می‌دهد، دانشگاه نمرات و معدل افراد متقاضی را مورد بررسی قرار می‌دهد و از بین آن‌ها افرادی که شایستگی بیشتری جهت دریافت بورسیه دارند را انتخاب می‌کند.

ادامه مطلب
راهنمای 0 تا 100 تحصیل رایگان در ترکیه 2025

از سوی دیگر ممکن است تمام دانشگاه‌ها برنامه بورسیه را نداشته باشند. هنگامی که شخص شرایط پذیرش تحصیل پزشکی در ترکیه و دانشگاه موردنظر را می‌خواند، امکان بورسیه شدن و یا نشدن را در شرایط اولیه آن دانشگاه می‌تواند مشاهده نماید. در ادامه به برخی از مهم‌ترین بورسیه ‌های تحصیلی ترکیه اشاره شده است.

ترکیه بورسلاری: شامل دوره یک‌ساله آموزش زبان ترکی، خوابگاه، مخارج دانشگاه، مخارج و هزینه‌های ماهانه، یک بلیت رفت یا برگشت هواپیما، بیمه درمانی، کمک‌هزینه ماهانه برای دوره‌های لیسانس ماهیانه ۳۵۰۰ لیر (۱۱۶ دلار آمریکا)، برای دوره‌های ارشد ۵۰۰۰ لیر (۱۶۶ دلار آمریکا) و برای دکترا ماهیانه ۶۵۰۰ لیر (۲۱۶ دلار آمریکا) است.

بورسیه دانشگاه کوچ: شامل پوشش ۱۰۰% بورسیه شهریه کامل، کمک‌هزینه ماهانه و محل اقامت است.

اقامت پس از تحصیل پزشکی در ترکیه

دانشجویان تحصیل پزشکی در ترکیه که قصد دارند پس از اتمام تحصیل در این کشور بمانند، یا باید از طرف یک کارفرما نامه استخدام دریافت کنند یا کسب‌وکار خود را شروع کنند. در واقع دانشجویان پزشکی پس از اتمام تحصیل به‌عنوان یک پزشک برای کارکردن در ترکیه نیاز به مجوز پزشکی دارند. همچنین پزشکان پس از اتمام تحصیل در ترکیه می‌توانید با دریافت مجوز کار، مدت اقامت خود را تمدید کنند. ممکن است حین تحصیل در ترکیه موفق به پیداکردن شغلی شوید؛ فلذا قبل از اتمام دوره تحصیل، رزومه خود را برای موقعیت‌های شغلی مناسب ارسال کنید.

همچنین متقاضیان اخذ اقامت ترکیه می‌توانند برای اقامت دائم درخواست دهند؛ البته به شرطی که حداقل هشت سال به طور متوالی و مداوم در ترکیه اقامت داشته باشند، از نظر اقتصادی خودکفا بوده و هیچ‌گونه حمایت مالی از دولت ترکیه دریافت نکرده و بدون‌سابقه کیفری باشند. شرایط اقامت دائم در ترکیه باید طبق مقررات زیر قبل از درخواست در نظر گرفته شود:

  • اجازه اقامت دائم در خاک ترکیه با موافقت وزارت کشور به یک مقیم خارجی که به مدت هشت سال به طور مداوم در خاک ترکیه اقامت دارد بدون وقفه اعطا می‌شود.
  • طبق ماده ۳۸ قانون، برای اخذ اقامت دائمی ترکیه باید هشت سال بدون وقفه در این کشور حضور داشته باشید.
  • طی سه سال گذشته کمک اجتماعی دریافت نکرده باشد.
  • فرد مقیم باید درآمد کافی برای تأمین معیشت خود و خانواده‌اش به طور منظم داشته باشد.
  • مقیم باید بیمه درمانی معتبری داشته باشد.
  • نباید تهدیدی برای نظم عمومی و امنیت عمومی باشد.

درآمد پزشکان در ترکیه

همان‌طور که می‌دانید پزشکی جزء مشاغل پردرآمد دنیا محسوب می‌گردد. در کشور ترکیه نیز پزشکان جزء قشر پردرآمد جامعه محسوب می‌شوند. به طور معمول میانگین دستمزد یک پزشک عمومی در ترکیه معمولاً حدود ۱۹۵,۲۰۰ لیر (۶۰۵۷ دلار) در سال درآمد است. در زیر می‌توانید اطلاعات کامل‌تری در خصوص درآمد پزشکان در ترکیه را مشاهده کنید.

  • متخصص بیهوشی ۳۰۹,۸۰۰ لیر (۹۶۱۳ دلار)
  • دندانپزشک ۲۱۶,۸۰۰ لیر (۶۷۲۱ دلار)
  • متخصص پوست ۲۸۲,۵۰۰ لیر (۸۷۶۶ دلار)
  • اندودنتیست ۲۶۷,۱۰۰ لیر (۸۲۸۸ دلار)
  • پزشک اطفال ۱۰۸,۳۴۰ لیر (۳۳۶۲ دلار)

جمع‌بندی

در این مقاله از ویرا کالج تحصیل پزشکی در ترکیه، شرایط تحصیل پزشکی در کشور ترکیه، دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت بهداشت ایران در ترکیه، زمان برگزاری آزمون ورودی پزشکی در ترکیه، زبان تحصیل رشته پزشکی در ترکیه، آزمون SAT، آزمون YOS و هزینه تحصیل رشته پزشکی ترکیه موردبحث و بررسی علمی قرار گرفت. همان‌طور که بیان شد زبان تحصیل پزشکی در ترکیه انگلیسی یا ترکی است.

همچنین تحصیل در دانشگاه‌های دولتی کشور ترکیه کم‌هزینه است و هزینه‌های زندگی نیز در این کشور پایین است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تحصیل در ترکیه می‌توانید با مشاورین مؤسسه مهاجرتی ویرا کالج تماس حاصل نموده و از آنان درخواست مشاوره نمایید. همکاران ما در این مجموعه تمام تلاش خود را به کار خواهند گرفت که شما را در این زمینه به بهترین نحو راهنمایی کنند.

به مشاوره نیاز دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *