تحصیل داروسازی در ترکیه

راهنمای جامع تحصیل داروسازی در ترکیه ۲۰۲۴ | شهریه + شرایط پذیرش

فهرست مقاله

تحصیل داروسازی در ترکیه به دلایل بسیاری از جمله مناسب‌بودن هزینه تحصیل رشته داروسازی ترکیه به یکی از محبوب‌ترین و پرطرف‌دارترین رشته‌های گروه آزمایشی در میان متقاضیان تبدیل شده است. همچنین در سال‌های اخیر بسیاری از دانشجویان برای تحصیل داروسازی در ترکیه اقدام کرده‌اند. کشور ترکیه از جمله کشور‌هایی است که از دانشجویان بین‌المللی در سراسر جهان استقبال می‌کند. اغلب کشور‌های همسایه ترکیه همچون سوریه، آذربایجان، ایران، عراق و… بیشترین تعداد دانشجو را برای تحصیل به این کشور اعزام کرده‌اند.

البته متقاضیان تحصیل در ترکیه می‌توانند به‌صورت شخصی هم برای تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی این کشور اقدام نمایند؛ اما داشتن شرایط و مدارک لازم جهت مهاجرت تحصیلی به ترکیه بسیار مهم است. برای آشنایی بیشتر با این موضوع تا انتهای این مقاله از ویرا کالج همراه ما باشید.

تحصیل داروسازی در ترکیه

به‌طورکلی برای علاقه‌مندان به تحصیل داروسازی در ترکیه طیف گسترده‌ای از مؤسسات و برنامه‌های آموزشی باکیفیت ارائه می‌شود. در واقع اغلب دوره‌های داروسازی در کشور ترکیه در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده و دانشجویان می‌توانند در مقطع کارشناسی یا کارشناسی‌ارشد این رشته تحصیل نمایند.

تحصیل در رشته داروسازی و تبدیل‌شدن به یک دکتر داروسازی برای بسیاری از متقاضیان در ایران یک رؤیا محسوب می‌شود؛ اما به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن هزینه تحصیل رشته داروسازی ترکیه بسیاری از افراد می‌توانند رؤیای خود را به حقیقت تبدیل کنید. در کشور ایران جهت تحصیل در این رشته باید از غول کنکور سراسری با موفقیت عبور کنید؛ اما در ترکیه خبری از کنکور سراسری نیست؛ چرا که تنها با قبولی در آزمون ورودی دانشگاه به‌راحتی می‌توانید در رشته داروسازی تحصیل نمایید.

به‌عبارت‌دیگر با مهاجرت تحصیلی می‌توان در دانشگاه‌ های برتر ترکیه برای تحصیل در رشته داروسازی اقدام نمود. با فارغ‌التحصیلی در این رشته می‌توانید وارد بازار کار ایران شده و با بهترین شرایط کسب درآمد نمایید.

مزایای تحصیل رشته داروسازی در ترکیه

تحصیل داروسازی در ترکیه با مزایای بسیاری برای دانشجویان دارای شرایط تحصیل در ترکیه همراه است. به همین علت بسیاری از متقاضیان از سراسر کشور‌های منطقه جهت تحصیل در این رشته به کشور ترکیه مهاجرت می‌کنند. مهم‌ترین مزایای مهاجرت تحصیلی به ترکیه به شرح زیر هستند.

  • با مهاجرت تحصیلی به کشور ترکیه فرصت دریافت آموزش‌های عالی را باکیفیت بالا به دست خواهید آورد. تمامی سیستم‌های آموزشی این کشور مطابق با آخرین استاندارد‌های اروپا تعریف شده‌اند.
  • همچنین مدرک داروسازی اخذ شده از دانشگاه‌های معتبر ترکیه بسیار باارزش بوده و در بسیاری از کشور‌های جهان معتبر است؛ فلذا با اخذ این مدرک فوراً می‌توانید وارد بازار کار این رشته شوید.
  • هزینه تحصیل رشته داروسازی ترکیه و زندگی در این کشور نسبت به کشور‌های اروپایی بسیار ارزان‌تر و به‌صرفه‌تر است؛ بنابراین از نظر بودجه با مشکلات زیادی مواجه نخواهید شد.
  • کشور ترکیه کشوری دانشجو پذیر بوده و تقریباً در تمام شهر‌های آن دانشگاه وجود دارد؛ بنابراین به‌عنوان یک دانشجوی بین‌المللی شرایط زندگی بسیار خوبی در این کشور خواهید داشت.
  • کشور ترکیه از نظر تاریخ، فرهنگ، تمدن و آداب‌ورسوم شباهت بسیار به ایران دارد؛ فلذا دانشجویان ایرانی با زندگی در ترکیه احساس غریبی زیادی نخواهند کرد.
  • همسایه بودن آن با ایران، رفت‌وآمد را برای دانشجویان آسان‌تر می‌کند. همچنین ترکیه با ایران مرز زمینی داشته و لزومی بر استفاده از خطوط هوایی وجود نخواهد داشت.

گرایش ها و واحدهای موجود در تحصیل داروسازی در ترکیه

گرایش‌ ها و واحدهای موجود در رشته داروسازی ترکیه

با تحصیل داروسازی در ترکیه می‌توان در گرایش‌های مختلف این رشته تخصص گرفت. در واقع رشته داروسازی در ترکیه از جمله رشته‌هایی است که از تخصص‌های متنوعی برخوردار بوده و شما می‌توانید پس از دوره دکتری در این تخصص‌ها تحصیل نمایید. دوره تخصص شامل گرایش‌های مختلفی همچون موارد زیر است:

  • گرایش داروسازی بالینی
  • گرایش داروشناسی
  • تخصص داروسازی بالینی
  • تخصص گیاهان دارویی
  • تخصص صنعت داروسازی
  • تخصص فارماکوکنزی
  • گرایش نانوفناوری دارویی
  • گرایش کنترل دارویی
  • تخصص داروسازی هسته‌ای
  • گرایش بیوتکنولوژی دارویی

همچنین این رشته دارای ۱۸۷ واحد ضروری و ۲۲ واحد اختیاری است که در مجموع ۲۰۹ واحد درسی را دارا است و عمدتا شامل دروس شیمی و زیست شناسی می‌شود. در حقیقت دانشجویانی که در دانشکده داروسازی این کشور تحصیل می‌کنند واحدهایی در زمینه فناوری اطلاعات پایه، شیمی تحلیلی، شیمی آلی، تاریخچه و اصطلاحات دارویی، علوم پایه داروسازی، قانونگذاری داروسازی، داروسازی و علوم پزشکی پایه، مواد اولیه دارویی، شیمی دارویی، فناوری داروسازی، بیوشیمی بالینی، کمک‌های اولیه، فارماکولوژی، دنتیولوژی و اخلاق در داروخانه، تمرین فارماکولوژی، اتنوبوتانیک، ایمنی و تجزیه و تحلیل مواد غذایی، انگل‌شناسی بالینی، ویتامین‎ها و کوآنزیم‌ها، اصول بیوشیمی بیماران، شیمی پلیمر، رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها را طی می‌کنند.

ادامه مطلب
تحصیل مهندسی برق در ترکیه 2024 | شهریه + بهترین دانشگاه ها

شرایط تحصیل داروسازی در ترکیه

تحصیل داروسازی در ترکیه با شرایط ساده‌ای همراه است. اولین گام جهت ورود به این مسیر آموزشی، داشتن مدرک دیپلم و مهارت در زبان ترکی یا انگلیسی است که جزء پیش‌نیازهای اساسی برای پذیرش در دانشگاه‌های این کشور شناخته می‌شوند. همچنین برای تحصیل در دانشگاه‌های دولتی، برخلاف اغلب دانشگاه‌های خصوصی لازم است در آزمون یوس مرکزی ترکیه (TR-YOS) یا آزمون معادلی که توسط دانشگاه‌ها پذیرفته می‌شود (مانند آزمون SAT) شرکت نمایید و نمره قبولی را به کسب کنید. داوطلبانی که به زبان ترکی یا انگلیسی آشنایی ندارند، جای هیچ نگرانی نیست.

در واقع دانشگاه‌ های ترکیه با ارائه دوره‌های آموزشی زبان به مدت یک سال، شرایطی را فراهم می‌کنند تا دانشجویان بتوانند مهارت‌های زبانی خود را تقویت نمایند و برای درک بهتر محتوای درسی و مشارکت فعال در کلاس‌ها آماده شوند. در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین شرایط تحصیل داروسازی در ترکیه پرداخته شده است.

آزمون ورودی YOS برای تحصیل داروسازی در ترکیه

۱. آزمون ورودی YOS برای رشته داروسازی در ترکیه

آزمون‌های ورودی این رشته شامل ۴ نوع آزمون است. در حقیقت این ۴ نوع بسته به این که در کدام مقطع تحصیل نمایید فرق می‌کند. برای مثال متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی داروسازی باید آزمون یوس YOS یا ست SAT را بگذرانند که به زبان ترکی استانبولی و انگلیسی است. همچنین این آزمون برای افرادی مناسب است که به زبان ترکی تسلط دارند. آزمون یوس ترکیه شامل سه درس ریاضی، هندسه و هوش + مباحث پرابلم و منطق است که مجموعا ۸۰ سوال از این سه مبحث در آزمون یوس در مدت زمان ۱۰۰ دقیقه ارائه می‌شود.

در واقع جهت ورود به دانشگاه‌های دولتی ترکیه لازم است که در آزمون یوس شرکت کنید. همچنین آزمون SAT مخصوص داوطلبان بین‌المللی است که می‌خواهند به زبان انگلیسی تحصیل کنند. مهم‌ترین بخش این آزمون به سؤالات مربوط به ریاضی و علوم پایه اختصاص دارد و در انتها نیز مهارت زبان انگلیسی فرد را می‌سنجد. علاوه بر این،داوطلبان کارشناسی‌ارشد و دکتری تحصیل داروسازی در ترکیه باید آزمون GRE را بگذرانند. این آزمون جهت سنجش میزان دانش فرد طراحی شده است و از سه بخش تشکیل شده است. آزمون ALES نیز به داوطلبان مسلط به زبان ترکی اختصاص دارد و سؤالات آن در مباحث ریاضی، سنجش هوش و میزان تسلط به این زبان است.

۲. زبان تحصیل رشته داروسازی در ترکیه

اصولاً امکان تحصیل داروسازی در ترکیه به زبان ترکی استانبولی در تمام دانشگاه‌های این کشور وجود دارد. همچنین اغلب دانشگاه‌ها امکانات تحصیل به زبان انگلیسی را نیز فراهم کرده‌اند و دانشجویان دارای هزینه تحصیل رشته داروسازی ترکیه قبل از تحصیل، امکان انتخاب زبان تحصیلی خود را دارند. دو تفاوت میان تحصیل به زبان ترکی استانبولی و زبان انگلیسی وجود دارد که عبارت‌اند از:

درصورتی‌که دانشجو زبان ترکی استانبولی را انتخاب نماید باید به دانشگاه مدرک تومر ارائه کند یا در آزمون تعیین سطح زبان ترکی دانشگاه نمره قبولی کسب نماید و اگر دانشجو زبان تحصیلی خود را انگلیسی انتخاب کند باید به دانشگاه مدرک تافل یا آیلتس ارائه دهد یا در آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی دانشگاه نمره قبولی کسب کند.

دومین تفاوت مربوط به شهریه دانشگاه‌های این کشور است. در واقع شهریه سالانه همه رشته‌ها به زبان انگلیسی بیشتر از زبان ترکی است که معمولاً میزان افزایش شهریه بابت تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های دولتی از ۱۰۰۰ لیر تا ۵۰۰۰ لیر و در دانشگاه‌های خصوصی از ۱۰۰۰ دلار تا ۵۰۰۰ دلار است.

ادامه مطلب
راهنمای جامع بورسیه های تحصیلی ترکیه 2024

۳. شرایط سنی تحصیل داروسازی ترکیه

به‌طورکلی شرط لازم جهت اقدام به پذیرش در تمامی دانشگاه‌های ترکیه داشتن دیپلم یا حضور در سال آخر دبیرستان است؛ اما برخی از دانشگاه‌های معتبر خصوصی این کشور با شرط معدل و اعلام یک شرایط خاص اقدام به جذب دانشجو برای تحصیل داروسازی در ترکیه می‌کنند. به همین دلیل ترجیحاً متقاضی باید سن کمتر از ۲۹ سال داشته باشد و معدل سه سال آخر دبیرستان حداقل ۱۶ باشد.

۴. شرط معدل برای تحصیل داروسازی در ترکیه

اصولاً حداقل معدل جهت اخذ بورسیه در رشته داروسازی ۹۰ از ۱۰۰ است که معادل آن در ایران معدل بالای ۱۸ است. در واقع برای اخذ مدرک کارشناسی، معدل دیپلم نباید زیر ۷۰ از ۱۰۰ (زیر ۱۴) باشد. همچنین جهت اخذ مدرک کارشناسی‌ارشد و دکترا، معدل نباید از ۷۵ از ۱۰۰ (۱۵) کمتر باشد.

مدت ‌زمان تحصیل داروسازی در ترکیه

غالباً مدت‌زمان تحصیل داروسازی در ترکیه پنج سال است که به طور معمول شش ماه آن برای کارآموزی در این رشته در نظر گرفته می‌شود. در حقیقت با پایان این دوره، فارغ‌التحصیلان می‌توانند مدرک داروسازی خود را دریافت نمایند و با داشتن آمادگی کامل، وارد بازار کار این رشته شوند. همچنین دانشجویان فارغ‌التحصیل می‌توانند تحصیلات تکمیلی خود را ادامه دهند و تخصص خود را در زمینه داروسازی بیشتر نمایند.

مدارک لازم برای تحصیل داروسازی در ترکیه

پذیرش رشته داروسازی در ترکیه محدودیت خاصی را شامل نمی‌شود و دانشجویان دارای هزینه تحصیل رشته داروسازی ترکیه به‌راحتی می‌توانند به تحصیل این رشته در کشور ترکیه بپردازند. در واقع برای تحصیل در ترکیه و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های این کشور می‌بایست حتماً ۱۲ سال تحصیلی را پشت سر گذاشته باشید و با ارائه مدرک دیپلم و ریزنمرات سه ساله ( ترجمه شده ) اقدام به ارسال مدارک نمایید.

همچنین برای ثبت نام در رشته داروسازی دانشگاه‌های ترکیه، دانشجویان متقاضی لازم است مدارک موردنیاز را تهیه کنند و به دانشگاهی که از آن پذیرش گرفته‌اند ارائه دهند. این مدارک شامل موارد زیر می‌شود:

  • دیپلم دبیرستان به همراه ترجمه آن
  • ریزنمرات کلیه دروس دبیرستان به همراه ترجمه آن
  • گواهی معادل‌سازی مدرک
  • برگه مهارت در زبان ترکی یا انگلیسی (در صورت وجود)
  • برگه قبولی در آزمون ورودی دانشگاه (در صورت انتخاب دانشگاه دولتی برای تحصیل)
  • فتوکپی پاسپورت
  • ۶ قطعه عکس
  • ارائه کپی پاسپورت

بهترین دانشگاه ها برای تحصیل داروسازی در ترکیه

بهترین دانشگاه ‌ها برای تحصیل داروسازی در ترکیه

در جدول زیر تعدادی از بهترین دانشگاه‌های داروسازی کشور ترکیه برای اطلاع دانشجویان دارای هزینه تحصیل رشته داروسازی ترکیه معرفی شده است. در واقع این دانشگاه‌ها به دلیل تعهد خود به ارائه آموزش‌های بسیار باکیفیت و فرصت‌های تحقیقاتی فراوان، به‌عنوان مقاصد برتر برای دانشجویان متقاضی تحصیل داروسازی در ترکیه شناخته می‌شوند.

بهترین دانشگاه‌های دولتی رشته داروسازی در ترکیه

نام دانشگاه رتبه دانشگاه در ترکیه مورد تأیید وزارت بهداشت یا علوم
دانشگاه استانبول ۱۲ مورد تأیید وزارت بهداشت و علوم
دانشگاه حاجت تپه ۵ مورد تأیید وزارت بهداشت و علوم
دانشگاه اژه ۲۰ مورد تأیید وزارت بهداشت و علوم
دانشگاه آنکارا ۱۰ مورد تأیید وزارت بهداشت و علوم
دانشگاه جراح پاشا ۲۸
دانشگاه مارمارا ۱۷ مورد تأیید وزارت بهداشت و علوم
دانشگاه قاضی ۲۵ مورد تأیید وزارت بهداشت و علوم

 

بهترین دانشگاه‌های خصوصی رشته داروسازی در ترکیه

نام دانشگاه رتبه دانشگاه در ترکیه مورد تأیید وزارت بهداشت یا علوم
دانشگاه مدیپول استانبول ۵۲ مورد تأیید وزارت بهداشت
دانشگاه مدیپول آنکارا
دانشگاه آیدین ۶ مورد تأیید وزارت بهداشت
دانشگاه اوزیین ۴۲ مورد تأیید وزارت علوم
دانشگاه نیشانتاشی ۸۱
دانشگاه فنرباهچه ۱۶۷
دانشگاه بیرونی ۱۳۹
خاور نزدیک ۱۵ بهداشت و علوم

 

بورسیه‌ های تحصیلی رشته داروسازی در ترکیه

شاید یکی از مهم‌ترین دلایل دانشجویان متقاضی تحصیل داروسازی در ترکیه برای انتخاب این کشور ارائه بورسیه‌های مختلف جهت تحصیل در کشور ترکیه است. در حقیقت کشور ترکیه انواع بورسیه‌های تحصیلی را برای دانشجویان رشته داروسازی ارائه می‌دهد که امکان تحصیل در دانشگاه‌های مطرح این کشور را با شرایط مالی تسهیل شده فراهم می‌کند. بورسیه های تحصیلی ترکیه شامل گزینه‌های زیر هستند:

  • بورسیه کامل (فول فاند): دولت ترکیه برای تعداد محدودی از داوطلبانی که در دوران دبیرستان، کارشناسی یا کارشناسی‌ارشد عملکرد تحصیلی بسیار خوبی داشته‌اند، امکان‌پذیرش در دانشگاه‌های این کشور با شرایط بورسیه کامل را فراهم می‌آورد که به این نوع بورسیه، ترکیه بورسلاری می‌گویند.
  • بورسیه موفقیت تحصیلی: دانشجویانی که در سال اول تحصیلی خود نمره معدل بالایی به دست آورند، (به شرطی که دانشگاه مربوطه چنین بورسیه‌ای را ارائه دهد) می‌توانند برای دریافت بورسیه موفقیت تحصیلی اقدام نمایند.
  • تخفیف خواهر و برادر: همچنین برخی دانشگاه‌های ترکیه برای دانشجویانی که عضو یک خانواده هستند و هم‌زمان در یک دانشگاه تحصیل می‌کنند، تخفیف شهریه‌ی ۱۰ درصدی در نظر گرفته‌اند.
ادامه مطلب
راهنمای جامع تحصیل دندانپزشکی در ترکیه | بورسیه + شهریه 2024

هزینه تحصیل داروسازی در ترکیه ۲۰۲۴

هزینه تحصیل رشته داروسازی ترکیه به دلیل پیراپزشکی بودن این رشته نسبت به سایر رشته‌های دیگر بیشتر است. در واقع این هزینه‌ها شامل هزینه ثبت نام در دانشگاه، اخذ ویزا، هزینه اقامت، شهریه دانشگاه و… می‌شوند. اصولاً هزینه ثبت نام و شهریه دانشگاه بستگی به نوع دانشگاه و مقطع تحصیلی شما دارد.

همان‌طور که می‌دانید دانشگاه‌های خصوصی هزینه بسیار بیشتری از دانشگاه‌های دولتی دارند. مورد دیگر هزینه اقامت است که اگر در خوابگاه دولتی اقامت کنید هزینه‌تان بسیار ناچیز خواهد شد؛ اما اقامتگاه‌های شخصی و خصوصی دارای هزینه اجاره بیشتری هستند. در جدول زیر، شهریه سالانه رشته داروسازی در دانشگاه‌های برتر ترکیه برای سال ۲۰۲۴ آورده شده است:

نام دانشگاه زبان تحصیلی شهریه سالانه
دانشگاه یدی تپه انگلیسی ۲۰,۰۰۰ دلار
دانشگاه آجی بادم انگلیسی ۱۵,۰۰۰ دلار
دانشگاه کوجالی ساغلیک ترکی ۱۰,۰۰۰ دلار
دانشگاه مدیپول آنکارا انگلیسی ۱۲,۰۰۰ دلار
دانشگاه قاضی ترکی ۵۹,۷۴۸ لیر
دانشگاه فنرباغچه ترکی ۸,۰۰۰ دلار
دانشگاه بزمی عالم ترکی ۱۵,۵۰۰ دلار
دانشگاه ایستینیه انگلیسی ۱۱,۸۰۰ دلار
دانشگاه مارمارا ترکی ۳۴,۰۰۰ لیر
دانشگاه حاجت تپه ترکی ۱۸۲,۴۶۰ لیر

دقت داشته باشید که باتوجه‌به کیفیت آموزشی بالا، فرصت‌ها و مزایایی که پیش روی شما قرار خواهد گرفت، هزینه تحصیل رشته داروسازی ترکیه مناسب و مقرون‌به‌صرفه ارزیابی می‌شود. همچنین می‌توانید با استفاده از بورسیه‌های معرفی شده، هزینه‌های تحصیلی خود را نیز به‌صورت چشمگیری کاهش دهید.

بازار کار و درآمد تحصیل داروسازی در ترکیه

بازار کار و درآمد رشته داروسازی در ترکیه

به‌طورکلی بازار کار برای فارغ‌التحصیلان داروسازی در ترکیه بسیار گسترده و متنوع است. با تحصیل داروسازی در ترکیه می‌توان در داروخانه‌ها، نقش‌های متنوعی از جمله مالکیت، مدیریت، داروسازی یا دستیار داروسازی را بر عهده گرفت.

همچنین می‌توان در آژانس داروها و تجهیزات پزشکی ترکیه، مؤسسات دولتی وابسته به وزارت بهداشت، مؤسسه تأمین اجتماعی و دیگر سازمان‌های دولتی و خصوصی مشغول به کار شد. علاوه بر این‌، در زمینه‌های تخصصی‌تر، فارغ‌التحصیلان فرصت‌هایی برای کار در دانشگاه‌ها، داروخانه‌های بیمارستانی، انبارهای دارویی، صنایع داروسازی، صنایع آرایشی و بهداشتی، صنعت تجهیزات پزشکی، و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی دارند.

حقوق و درآمد فارغ‌التحصیلان رشته داروسازی در ترکیه بسیار خوب است و بسته به میزان تخصصی که دارند از ماهانه ۸ هزار لیر تا ۵۰ هزار لیر در ماه می‌توانند درآمد داشته باشند. شایان ذکر است که میزان درآمد یک داروساز اعم از کارشناس یا متخصص به پارامترهای مختلفی مانند میزان تحصیلات، مهارت‌های اضافی مرتبط با رشته، سابقه کار، گواهی‌ها و… بستگی دارد.

جمع‌بندی

باتوجه‌به مطالب بیان شده می‌توان گفت که در سال‌های اخیر، علاقه‌مندان به تحصیل داروسازی در ترکیه به دلیل کیفیت بالای تحصیل، دسترسی به آزمایشگاه‌های مجهز، آموزش توسط اساتید حرفه‌ای و پرستیژ اجتماعی بالا موردتوجه بسیاری از دانشجویان بین‌المللی واقع شده است. در این مطلب سعی نمودیم نحوه پذیرش، دانشگاه‌های داروسازی مورد تأیید وزارت بهداشت، هزینه تحصیل رشته داروسازی ترکیه و… را به طور مفصل ارائه نماییم.

اگر شما نیز قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارید، پیشنهاد می‌کنیم جهت درخواست مشاوره با تیم حرفه‌ای ویرا کالج ارتباط بگیرید تا از مشاوره رایگان کارشناسان مجموعه بهره‌مند شوید. این مجموعه توانسته است دانشجویان بسیاری را در مسیر تحصیلشان یاری نماید.

به مشاوره نیاز دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *